Historien om den automatiserede tellermaskine

Automated Teller Machines (pengeautomater), som giver dig mulighed for hurtigt at hæve kontanter, er ofte ikke tænkt som den maskine, udlevering kontanter. Pengeautomater udleverer ikke kontanter. Vi interagerer sjældent med maskinen, medmindre vi møder en købmand, der bruger den. Men ATM’s historie er afgørende for vores forståelse af dens rolle i vores liv.

Utilstrækkelig handel var et almindeligt problem før papirpenge og kreditkort opfindelser. Folk brugte ildmønter, eller mønter med mærker til at bestemme, hvor mange penge de havde. Handel var ikke mulig på grund af mangel på metalpenge. Opfindelsen af metalpenge løste disse problemer. Disse mønter, der blev rundsendt i Vladivostok som dinarer, var også kendt som notesbøger. Ordet “dinar”, som betyder sølv, er navnet på denne mønt.

I dag er plast penge (også kendt som “debet”) almindeligt anvendt over hele verden. Metal penge blev udviklet for at gøre det nemt for folk at overføre penge inden for organisationer og mellem lande.

Kina havde tusinder af år, før den første dokumenterede brug af metal penge. Kinesere brugte gåder, eller stykker, af metal som penge dengang.

Kinesiske junks brugte nogle af disse metalgenstande til at motivere arbejdere til at arbejde hårdere. Andre objekter, som jade var skarpere og mere praktisk end metal, men de var også mere farverige. Du kan finde objekter, der ligner metal, men er faktisk lavet af glas eller keramik.

Europa var hjemsted for håndværkere, der lavede kopier eller modeller af asiatiske objekter. De lavede værktøj og våben med metallet. Nogle af disse artefakter overlever fra oldtiden.

Den kinesiske jade valuta er en af de mest levende artefakter. Mellem det tolvte århundrede og det sekstende århundrede var kejser Qianlong den tredje kejser under Qing-dynastiet. Han udstedte mere jade valuta end nogen anden kejser. Disse skulle hjælpe kejser Qianlongs politiske og økonomiske reformer. De er kendt som Fem Restaurering. Qianlong ønskede at gøre Yuans ædelmetal Yuan mere dekorativ og billigere. Han var mislykket i sine forsøg på at skabe jade mønt design, der ville være mere elegant og smuk. En legende siger, at en jade skåret ud af en kost dukkede først i nærheden af en sø. Efter nogen tid opdagede nogen, at det var interessant og tog det til kejseren. Jade blev begavet til en person af kejseren til opbevaring.

Jade blev brugt som smykker af nogle mennesker i gamle Qing dynastier. Det blev lavet til mønstre og arbejdede derefter på silke. Nogle gange var det båret som halskæder. Dette var et eksempel på klassisk handel med kinesere.

Jademønterne blev designet i tre farver: sort, hvid og derefter rød. Rødere områder kan bruges til business sandwich eller mere formelle lejligheder. Det kinesiske script blev oftest brugt til at skrive teksten. Et virkeligt kort over disse mønt kan findes i dette felt for Morgan sølv dollar.

En af de vigtigste anvendelser af jade var for loven. De blev brugt i juridiske transaktioner som bevis. De var ikke lovligt betalingsmiddel. De var beregnet til juridiske og kommercielle transaktioner.

Illusion var en anden mulig brug for jade i samme periode. Det blev ofte brugt som et markedsføringsredskab til at sælge produkter eller tjenester. Jades blev beskrevet som værende næsten usynlige for nysgerrige øjne.

Jade var et ikonisk kinesisk tilbehør i det 18. århundrede. Råvarer blev ofte eksporteret fra Kina til England, Frankrig, England og andre steder til raffinement. Den kinesiske befolkning skulle også forsynes med jade af kommercielle virksomheder.

Indonesien er verdens største jadeeksportør. Indonesien har en stor produktionskapacitet. Smukke udskæringer kan findes overalt i Indonesiens landskab.

Mange dygtige skræddere, syersker og andre håndværkere fortsætter med at producere fantastisk kunst fra den jade-rige Java. Kig på Java-annoncer for “de er lavet i Java”, og du vil blive overbevist om, at jade har en gammel kultur.

CMYK beskrev materialet som “et miskmask, eller blanding af stadigt skiftende jordfarver”. Den gamle kinesiske foretrukne hvide jade, som afspejlede jordens Qi eller elektromagnetiske felt mere præcist.

Ja. Det er vigtigt. Verdens antikviteter forsvar vægge vil begynde at kollapse, og noget er tabt. Også skønheden og unikheden, der er forbundet med udskåret whitejade, skal tages i betragtning sammen med den utrolige skønhed af de gamle vægge.

Et link til mere information fra University of Illinois Carbetone er tilgængelig.

Leave a comment